Kolbászhússal töltött hasaalja
A dagadó vékonyabb, tölteni való részét (kb. 60 dkg-ot) felszúrjuk, kívül-belül besózzuk, a többit pedig a feldarabolt vöröshagymával együtt ledaráljuk. Ízesítjük sóval, pirospaprikával, borssal, őrölt köménnyel és zúzott
fokhagymával. A kolbászmasszát jól összekeverjük, azután betöltjük a dagadóba. A húst összetűzzük, kizsírozott tepsibe helyezzük. Betesszük a sütőbe, és körülbelül 90 perc alatt lassú tűzön készre sütjük.
Hagymás burgonya
A krumplit meghámozzuk, uborkagyalun vékonyra szeljük. A hagymát ugyancsak legyaluljuk. A tojásokat felverjük, megsózzuk, borsozzuk. Egy teflonserpenyőben zsírt forrósítunk, és beletesszük a hagymás burgonyát. Ráöntjük a tojást, belekeverjük az apróra vágott snidlinget, és lassú tűzön, lefedve 6-8 percig pároljuk. Ezután egy nagy lapos tányér segítségével megfordítjuk,
és a másik oldalát is megsütjük, rózsaszínűre pirítjuk.