Kolbászos sárgaborsóleves

Orcziné Kecskés Éva (Zalaszentgrót) ezt írta: „Szerintem a sárgaborsó méltatlanul mellőzött eledel. Hideg időben nincs is jobb egy mustáros-kolbászos levesnél.”

  1. Az elkészítése rém egyszerű. A sárgaborsót bő hideg vízben feltesszük főni, beledobjuk a babérlevelet, a sót, a borsot, a szalonna bőrét. Amikor a borsó már majdnem szétfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, felvágott répákat. Elkészítjük a rántást kevés zsiradékból, az apróra vágott hagymából, a lisztből. Berántjuk vele a levest. Mielőtt a zöldségek megpuhulnának, megy bele még a kolbász. A végén összekeverjük a mustárt a tejföllel, belekeverjük a levesbe, öszszeforraljuk, lezárjuk, és még a forró levesbe beledobjuk a felaprított petrezselymet.

Sárgaborsós marhanyelvleves

Fokhagymás sárgaborsó-főzelék fekete rizzsel és grillezett sajttal

kaloria 320 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

25 dkg jól megmosott sárgaborsó

3 sárgarépa

2 fehérrépa

1 kisebb vöröshagyma

1 csapott teáskanál liszt

1-2 szál füstölt csípős kolbász

füstöltszalonna-bőr

1 evőkanál mustár

1 pohár tejföl

1 kis csokor petrezselyem zöldje zsiradék

bors

babérlevél

Ajánlataink