Kolbászos sertésragu fokhagymás krumplitócsnival

Felcsíkozzuk a füstölt szalonnát, kevés zsiradékon kipirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, s üvegesre pároljuk rajta.

Most következhet a tv paprika meg a paradicsom, melyeket apróra vágtunk. Ízesítjük őrölt köménnyel és babérral, tört fokhagymával, hozzáadjuk a felcsíkozott disznóhúst, majd közepes lángon kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.

Egy másik serpenyőben a felkarikázott debreceni kolbászkákat zsír nélkül lepirítjuk. Végül tejfölös habarással sűrítjük a ragut.

A tócsnihoz alaposan megmossuk a burgonyát, majd héjastul felrakjuk főni sós vízben. Ha félig megpuhult, hideg vízbe átrakjuk.

Ha kihűlt, meghámozzuk, majd a reszelő durvábbik oldalán lereszeljük. Ha már teljesen hideg, egy keverőtálban ízesítjük sóval, borssal, tört fokhagymával, hozzáadjuk a három tojást, a lisztet, végül olajozott palacsintasütőben serpenyő nagyságú tócsnikat sütünk belőle.

Tálalásnál tányérra rakjuk, kanalazunk bele bőven a kolbászos raguból, félbehajtjuk. Meglocsoljuk tejföllel, pár levél petrezselyem zöldjével díszítjük.

Kelkáposztás tócsni fokhagymás tejföllel

kaloria 650 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink