Kolbászos töltött csirke sült főtt krumplival

Kinyomjuk a sütni való kolbászt a bőréből egy keverőtálba. Megkóstoljuk, ha nem találjuk elég fűszeresnek, keverünk hozzá még egy kis fokhagymát, sót, borsot, köményt.

A csirkét kívül-belül sózzuk és borsozzuk. Fellazítjuk a bőrét a mellénél és a combjánál, és mindenütt megtöltjük a fűszeres kolbásszal. Kizsírozott tepsibe rakjuk, öntünk alá egy-két deci vizet, és 160 fokos sütőben fólia alatt jó két órán át sütjük.

Ha megsült, levesszük a takarást, felemeljük a sütő hőmérsékletét, és megpirítjuk. Ha kész, hagyjuk egyben pihenni 15-20 percet, majd éles késsel feldaraboljuk úgy, hogy mindegyik részhez jusson a kolbászos töltelékből is.

A meghámozott, cikkekre vágott burgonyát sós vízben forrásig főzzük. Utána leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, hagyjuk kicsit szikkadni. Egy tepsit kikenünk 2-3 evőkanál zsírral, beleszórjuk a krumplit (akkora tepsit választunk, hogy egy rétegben elférjenek a cikkek). 200 fokos sütőben ropogósra sütjük. Félidőtájt érdemes átforgatni a burgonyát, így minden oldalról szépen megpirulnak majd a darabkák.

Gesztenyével töltött csirkecombfilé egészben sült zöldségekkel

kaloria 790 CAL
ido 220 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink