Kolbászos krumplisaláta batátával és lila hagymával
Megmossuk a burgonyagumókat, és sós vízben héjastul puhára főzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk és felkarikázzuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, egy másik fazékban, sós vízben szintén megfőzzük. A lila hagymát megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk. A kolbászt vékony szeletekre vágjuk, és pici zsiradékon kipirítjuk. A szárzellert felkockázzuk. Egy nagy tálban összeforgatjuk a kétféle burgonyát a hagymával, a kolbásszal és a zellerrel. A kolbászos serpenyőbe öntjük az olívaolajat, rádobjuk a mustárt, sózzuk és borsozzuk, jól kikeverjük. Rálocsoljuk a salátára, rászórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét is, és óvatosan, hogy ne törjük a krumplit, összekeverjük. Hagyjuk állni legalább egy órát, hogy összeérjenek az ízei.