Kolbászos rakott kel
Sós-szódabikarbónás vizet forralunk. Míg felforr, levelekre szedjük a kelt. Pár percig forrázzuk, utána lecsöpögtetjük. A rizst a szokásos módon megfőzzük. A sütőkolbászt kinyomjuk a beléből, és egy serpenyőben pici zsiradékon átpirítjuk, kis vizet adhatunk hozzá, nehogy leégjen. Kizsírozunk egy kisebb tepsit vagy sütőtálat, és összerakjuk az ételt: alulra rakjuk a kellevelek harmadát, erre jön a rizs és a kolbásztöltelék fele. Betakarjuk kellevelekkel, és rásimítjuk a maradék rizst és húst. Végül befedjük az
utolsó harmadnyi kelkáposztával. A tejfölt kis sóval kikavarjuk, rákenjük a tetejére. Kirakjuk felkarikázott
kolbásszal, és 200 fokos sütőben összesütjük.