Forrás: Pásztor Tünde

Kolbászos sajtkrémmel töltött krumplilaska

A KRUMPLILASKA

Megfőzzük a krumplit, meghámozzuk, és még forrón áttörjük, kiterítve hagyjuk, hogy kihűljön. Utána sózzuk, és annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyit felvesz, lágy, de jól kezelhető tésztát kell kapnunk. 15-20 egyenlő darabra osztjuk. Nyújtófával kerek, palacsinta méretű lapokat nyújtunk belőle, és enyhén kizsírozott palacsintasütőben megsütjük mindkét oldalukat. (Eredetileg a tűzhely platniján sütötték, de ilyen sütőalkalmatosságot elég kevés otthonban találunk manapság.)
.

A KRÉM:

Sütés közben aprítógépbe kanalazzuk a sajtkrémet, rákarikázzuk a meghámozott kolbászt, hozzádobjuk a megtisztított fokhagymát, és néhány nyomással egynemű pépet készítünk a hozzávalókból, Vastagon megkenjük vele a kisült krumplilaskákat, végül felcsavarjuk

kaloria 480 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink