A GALUSKA
Egy lábasban kiolvasztjuk a felkockázott szalonnát (lásd a hozzávalók között a feltétnél), a pörcöket kiszedjük, félretesszük. A burgonyát apró lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a tojással és annyi liszttel, amennyit felvesz. Forró, sós vízbe egy kis olajat is teszünk. Kanállal beleszaggatjuk a nokedlit, 4-6 percig főzzük, leszűrjük. Kis szalonnazsírral elkeverjük.
A FELTÉT
Egy-két evőkanálnyi szalonnazsíron megdinszteljük a felvágott hagymát, rádobjuk a káposztát, megpároljuk. A maradék szalonnazsírhoz és a pörcökhöz hozzáadjuk a nagyon vékonyan felkarikázott kolbászt, és addig sütjük, míg a kolbász kicsit ropogós nem lesz. Tálalásnál egy tányérba szedjük a nokedlit, megpakoljuk a párolt káposztával, erre kanalazzuk a kolbászos szalonnát, pici zsírral is meglocsoljuk.