Köleskrokett
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a leöblített kölest. Felforraljuk, és 20-25 perc alatt, többször megkeverve megfőzzük. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ha langyosra hűlt, összekeverjük a burgonyapehellyel, a liszttel, a tojásokkal. Sóval, frissen őrölt borssal és csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük. Kroketteket formázunk belőle, forró olajban körös-körül pirosra sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
Cukkinis joghurtmártás
A cukkinit megmossuk, és nagyon apró kockákra vágjuk vagy lereszeljük. A petrezselymet felaprítjuk, a zöldhagymát karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a joghurthoz, sóval, borssal, a citrom reszelt héjával és egy evőkanálnyi citromlével ízesítve sima mártássá keverjük, majd tálalásig hidegre tesszük.