Kölessel töltött paprika
A kölest sós vízben félpuhára megfőzzük, azután leszűrjük.
Az egyik hagymát finomra vágjuk, olajon megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, azután beletesszük az apró kockákra vágott húst, az előfőzött kölest meg az egész tojásokat. A masszát jól összekeverjük. A paprikákat kicsumázzuk, a végeket levágjuk, és megtöltjük a töltelékkel.
3-4 evőkanál olajon rózsaszínűre pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük körülbelül 1 liter vízzel, ízesítjük sóval, ízlés szerint egy kis cukorral. Mehet bele a zeller és a megtisztított hagyma is, egészben. Ha felforrt, beletesszük a töltött paprikákat, és körülbelül 20 perc alatt lassú tűzön készre főzzük. Főtt burgonyával tálaljuk.