Forrás: Pásztor Tünde

Köményes borjúsült brokkolikrémmel töltött burgonyával

Köményes borjúsült

A borjúhúsból ujjnyi vastag, nyitott szeletet készítünk: a húst lapjában majdnem teljesen kettévágjuk, kinyitjuk, és enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk, meghintjük frissen őrölt borssal, és bőven megszórjuk egész köménnyel. A húst feltekerjük, majd hengeres formára igazítva spárgával megkötözzük. Kiolajozott tepsibe tesszük, és a tetejét is gazdagon megszórjuk köménnyel. 2 dl vizet öntünk alá, fóliával betakarjuk, azután 160 fokos sütőben körülbelül 1 óra alatt puhára pároljuk.

Brokkolikrémmel töltött burgonya

A körethez lehetőleg egyforma méretű burgonyákat válogassunk. Miután a krumplit meghámoztuk, sós vízben puhára főzzük. A közepét kivájjuk, a keletkezett
krumpliforgácsot félretesszük. A brokkolit rózsáira szedjük, és szódabikarbónás- sós vízben megpároljuk. Amikor félpuha, néhány rózsát kiveszünk, és félretesszük a díszítéshez, a többit egészen puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a krumpliforgácsot, majd villával az egészet összetörjük. Jöhet bele a reszelt sajt meg a zsemlemorzsa. A masszát zúzott fokhagymával, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, azután megtöltjük vele a kivájt krumplikat. Kiolajozott tepsibe tesszük, és a sütőben, a hús mellett körülbelül 30 percig sütjük.

kaloria 680 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink