Forrás: Ványi László

Köményes sertéssült mézes babbal

Köményes sertéssült mézes babbal

A babot a főzés előtt egy éjszakára beáztatjuk. Másnap
a hideg csontlében a megtisztított, egészben hagyott
vöröshagymával, a babérlevéllel és egy pici sóval puhára
főzzük, majd a főzőlében hagyjuk kihűlni.
Az oldalast kicsontozzuk, nagyobb darabokra vágjuk.
Besózzuk, borsozzuk, és bőven megszórjuk egész
köménnyel. Beletesszük egy lábasba, és felöntjük annyi
vízzel, hogy körülbelül a harmadáig ellepje. Mellé tesszük
a megtisztított fokhagymagerezdeket, és lassú tűzön elkezdjük párolni – közben néha megforgatjuk. Amikor szépen megpuhult, zsírjára sütjük.
A babot leszűrjük. Egy serpenyőben megmelegítjük,
felhabosítjuk a mézet, rátesszük a babot, és az egészet
összeforraljuk. Tálaláskor a mézes babot a tányérokra
szedjük, a tetején elrendezzük a sült oldalast, végül nyakon öntjük a forró pecsenyeszafttal.

kaloria 690 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink