Köménymagos zsíros kocka
Langyos, csipet cukorral édesített tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt, majd összegyúrjuk a liszttel, a sóval, a többi cukorral és annyi vízzel, hogy rétestészta keménységű legyen. Félórát hagyjuk pihenni.
Utána lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a zsírral, hajtogatjuk, és ezt ismételjük még háromszor. Az egyes hajtogatások között nem pihentetjük. Utána ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét késsel ferdén bekockázzuk. 4-5 cmes kockára vágjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük a tetejét felvert tojással, megszórjuk köménymaggal. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Tíz perc után a hőmérsékletet 180 fokra csökkentjük, és készre sütjük.