Forrás: Pásztor Tünde

Konyakos libamájpástétom

  1. Kétfelé osztjuk a libamájat. Az egyik felét felkockázzuk, majd betesszük a fagyasztóba körülbelül egy órára. Ha már átfagytak a májkockák, kivesszük, és 200 fokos sütőben három perc alatt megpirítjuk. A másik felét villával összetörjük, majd összekeverjük egy-egy evőkanál konyakkal és mézzel, ízlés szerint adagolt sóval. Beleforgatjuk a kihűlt májkockákat. Kis cserép vagy porcelán felfújtformákba töltjük, tetejét átlátszó fóliával takarjuk. Egy tepsire sorakoztatjuk a sütőedénykéket, félig megtöltjük vízzel. Végül 90 fokra előmelegített sütőben körülbelül félóra alatt kigőzöljük. A sütőformában tálaljuk a libamájat, pirítóst kínálunk mellé.

Libamáj almával, hagymával

Libamájrizottó Rossini módra

 

kaloria 310 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.