Konyakos aszaltbarack-leves
Az aszalt barackot meglocsoljuk a konyakkal, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy megszívja magát az alkohollal. A fahéjat meg a szegfűszeget a narancs és a citrom héjával együtt 6-7 dl vízben feltesszük főni, s lassú forralással fűszerkivonatot készítünk. Amikor kellőképpen ízes és illatos, leszűrjük, és puhára főzzük benne a barack felét. Mézzel édesítjük, egy csipet sót is adunk hozzá, azután
botmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a tejszínt, még egyszer gyorsan összeforraljuk, azután félrehúzzuk a tűzről. Belecsavarjuk a narancs levét, pár csepp citromlével savanyítjuk, végül hozzáadjuk a maradék aszalt barackot a konyakkal együtt. Tejszínhabbal, narancskarikákkal, friss kakukkfűvel díszítve tálaljuk.