Forrás: Pásztor Tünde

Konyakos spárgakrémleves pirított mandulával

Konyakos spárgakrémleves pirított mandulával

Még fagyosan levágjuk a spárgák fejét, félretesszük. A többi részt nagyobb darabokra vágjuk. Hideg vízbe rakjuk, kevés sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, és addig főzzük, míg épp meg nem puhul (nem szabad sokáig főzni, mert akkor elveszíti a szép zöld színét). Beleöntjük a tejszínt, felforraljuk, végül mehet bele az olívaolaj
és a konyak is, ezekkel már nem főzzük. Összeturmixoljuk. Megkóstoljuk, ha kell, adunk még hozzá pici sót, esetleg kevés reszelt citromhéjat. Egy kis lábasban
sós-szódabikarbónás vizet forralunk, egy-két perc alatt roppanósra főzzük benne a levágott spárgacsúcsokat. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Ezekkel a betétekkel tálaljuk a krémlevest.

kaloria 250 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink