Forrás: Petrovics György

Kopoltyús kelkáposztafelfújt

Kopoltyús kelkáposztafelfújt

Ezzel a recepttel, gondolom, sokan újragondolják a felfújtakról eddig vallott nézeteiket. Láthatják, nemcsak desszertként zárhatja az étkezést, hanem laktató
egytálételként is értelmezhető. A hal és a káposzta egyébként is mindenkor kitűnő párosítás. A pritaminpaprikákat (a szép látvány miatt választok mindig különböző színűeket) megmosom, a magjukat eltávolítom és kockára vágom. A kelkáposztát is megtisztítom, a torzsáját kivájom, feldarabolom. A vöröshagymát megpucolom, finomra aprítom, és az olajon üvegesre dinsztelem.Hozzáadom a kelkáposzta- meg a paprikadarabokat, és sűrűn kevergetve – ügyelve, hogy le ne égjen – puhára párolom, a halalaplével felöntve. (A halalaplevet nyugodtan helyettesíthetjük húslevessel.) Sózom, borsozom,
szerecsendióval fűszerezem. A megpuhult zöldségeket szépen elrendezem egy felfújtsütő formában. A halról felitatom a nedvességet, meglocsolom citromlével, és enyhén sózom. Két-három ujjnyi szeletekre vágom, majd egyenként a zöldség tetejére fektetem. A tejfölt elkeverem a tejjel, és ráöntöm a zöldséges halra. Megszórom reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben, letakarva kb. 20 percig párolom. A sütés vége előtt öt-hat perccel a fóliát leveszem, hagyom, hogy a teteje szépen megpiruljon.

kaloria 480 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.