Kora tavaszi gyümölcskenyér
Nevezhetném ezt a süteményt késő téli gyümölcskenyérnek is, hiszen a hozzávalók ahhoz az évszakhoz állnak közelebb, de a sok datolyával,
aszalt gyümölccsel az alábbi receptúra szerint nem a télnek intünk búcsút, hanem inkább a tavaszt köszöntjük. A lisztet, a sütőport és a fűszereket nagy tálba szitálom. A hideg vajat belereszelem a lisztbe, majd morzsalékos tésztává gyúrom. Először a sárgabarackot, a datolyát, a szilvát, a meggyet és a mazsolát, utána a tejet, a tojást és a reszelt narancshéjat, majd a narancslevet keverem bele. A banánt villával összetöröm, hozzáadom a mézet, és így mehet a masszához. Mindezt olyan lágy tésztává dolgozom össze, hogy könynyen elváljon a kanáltól. A tésztát egy 20 cm átmérőjű, sütőpapírral vagy fóliával kibélelt, kivajazott, lisztezett tortaformába teszem, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 55 percen át sütöm. Sütőrácson hagyom kihűlni, s csak hidegen tálalom.