Megolvasztjuk a vajat. Hozzáöntjük a tejet, együtt langyosra melegítjük. Belekeverjük a cukrot és az élesztőt, összekeverjük, és öt percre félretesszük, hogy felfusson. A tojást egy tálban villával felverjük.
A lisztet az állványos robotgép táljába szitáljuk, hozzákeverjük a sót. A közepébe egy mélyedést vájunk, ide öntjük a tojást és a felhabosodott élesztős tejet. Öt percig dagasztjuk, hogy a tészta szépen összeálljon, és elváljék az edény falától. Áttesszük egy kelesztőtálba, letakarjuk, és hagyjuk szobahőmérsékleten körülbelül egy óra alatt a duplájára kelni.
Enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, letakarjuk, és ismét hagyjuk 30-40 percet kelni. Ekkor ismét átgyúrjuk, és 16 részre osztjuk. Először gombócokká gömbölyítjük a tésztadarabokat, utána mindegyiket 30-32 centi hosszú rúddá sodorjuk. Munka közben mindig letakarjuk a tésztadarabokat, hogy ne száradjanak ki.
Egy-egy rudat megsodrunk, majd a két végénél fogva U alakban megemeljük, így az alja automatikusan összecsavarodik. Párat még csavarunk rajta, majd a végeit összecsípjük, és a fonat vége alá hajtjuk. Ismét kelesztjük fél óráig, letakarva.
Végül bő olajat forrósítunk, és oldalanként másfél-két perc alatt pirosra sütjük a csavart fánkokat. Papírtörlőre szedjük, majd pár perc múlva megforgatjuk fahéjas porcukorban. Önmagában is finom, de adhatunk mellé valamilyen pikáns lekvárt is.