Korhelyleves

Korhelyleves

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, a zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, felengedjük egy kevés vízzel, azután hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntjük egy liter vízzel. Hozzáadjuk a húslevest, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a citrom apróra vágott héját meg egy csipetnyi borsot, és lefedve mintegy 20 percig főzzük. Közben a kolbászt lebőrözzük és felkarikázzuk. A főzés félénél beletesszük a levesbe. Végül a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, majd jól kiforraljuk. Csak akkor ízesítjük az ecettel, ha nem elég savanyú. Csipet cukrot is adhatunk ízfokozónak. Tűzforrón tálaljuk.

kaloria 440 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink