Korhelyleves
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, a zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, felengedjük egy kevés vízzel, azután hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntjük egy liter vízzel. Hozzáadjuk a húslevest, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a citrom apróra vágott héját meg egy csipetnyi borsot, és lefedve mintegy 20 percig főzzük. Közben a kolbászt lebőrözzük és felkarikázzuk. A főzés félénél beletesszük a levesbe. Végül a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, majd jól kiforraljuk. Csak akkor ízesítjük az ecettel, ha nem elég savanyú. Csipet cukrot is adhatunk ízfokozónak. Tűzforrón tálaljuk.