Korianderes-újhagymás palacsintabatyu

Először elkészítjük a palacsintatésztát: két tojást elkeverünk a cukorral, egy csipet sóval, felöntjük a tejjel, majd beleszórjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük, majd annyi vízzel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.

Mivel sütés közben nagyon kell sietni, mindent szépen előkészítünk. A maradék 5 tojást egy-egy külön tálba ütjük, felverjük. Egy másik tálkában alaposan elkeverjük az őrölt csilit a szójaszósszal. A koriandert és az újhagymát megmossuk, apróra vágjuk.

Ey jó nagy, felforrósított, kiolajozott serpenyőbe öntünk egy adag palacsintatésztát, rákenjük az egyik felvert tojás felét, és amint egy kicsit megszilárdult, már fordítjuk is meg. Amíg a tojásos oldala is megpirul, a felső részt megkenjük a csilis szójaszósszal, szórunk rá egymaréknyi összevágott koriandert és újhagymát. Ha megsült, a két oldalát behajtjuk, egy falapát segítségével kis batyuvá csavarjuk, és átrakjuk egy tányérra. Ismét teszünk egy kis zsiradékot a serpenyőbe, és megsütjük a maradékot is.

Almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal

kaloria 150 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

5 személyre

Ajánlataink