Körmös bableves

Körmös bableves

A babot előző nap beáztatjuk. A szokásos módon pörköltalapot készítünk: két evőkanál zsíron üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával. Rádobjuk a megtisztított, négyfelé vágott körmöket. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, felengedjük vízzel, s a húst legalább egy órán keresztül főzzük. Amikor kis híján megpuhult, hozzáadjuk a babot. Végül, mikor már majdnem kész, beledobjuk a feldarabolt zöldségeket is. Miután készre főztük, rántást készítünk egy evőkanál zsírral és két evőkanál liszttel, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, s ezzel rántjuk be a levest.
Palacsintával, tejes pitével akár egy komplett ebédet
is kitesz e tartalmas fogás. Ám aki bírja étvággyal, egy
ökörpofapörköltet is maga elé vehet az egytálételnek is
beillő leves után.

kaloria 490 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink