Kis kockákra vágjuk a húsos szalonnát, és a két evőkanál zsíron kipirítjuk. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, zsemleszínűre dinszteljük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, még egy percig pirítjuk együtt.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük az őrölt pirospaprikát, babért, köményt. Rátesszük a feldarabolt, megtisztított körmöt, és erős lángon fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az apró kockákra vágott paprikákat, paradicsomot, és fedő alatt addig főzzük, míg a köröm teljesen megpuhul. Ha szükséges időnként pótoljuk az elfőtt folyadékot.
Végül hozzátesszük a meghámozott, szükség szerint darabolt burgonyát, és együtt készre főzzük. Friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.