Körtekompót tejfölhabbal

Körtekompót

Felforralunk fél deci vizet 8 dkg cukorral, utána hagyjuk kihűlni. A mandulát beletesszük a cukorszirupba, majd sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük, és a forró sütőben aranybarnára pirítjuk. Kikapargatjuk a kettéhasított vaníliarúd belsejét. A maradék cukrot világosbarnára pirítjuk, meglocsoljuk a borral és a narancslével. Hozzáadjuk a vaníliát a héjával együtt, beletesszük a meghámozott, félbevágott és kicsumázott körtéket, s pár percig főzzük. A gyümölcsöt ezután kiszedjük, a levet pedig kissé beforraljuk. A keményítőt kevés vízzel simára
keverjük, és besűrítjük vele a szirupot. Végül beleöntjük
a körtepálinkát is, és visszatesszük a körtéket.

Tejfölhab

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk puhulni. A tejfölt összekeverjük 2 dl tejszínnel, a porcukorral meg a citromhéjjal. A többi tejszínből kemény habot verünk. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, és egy kevés meleg körtelében feloldjuk. Belekeverjük a tejfölös masszába, majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot is. Tálalásig a hűtőbe tesszük. A habból galuskákat szaggatunk és tányérokra tesszük. Elrendezzük rajta a körtét, aláöntjük a levét, végül megszórjuk pirított mandulával.

kaloria 440 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink