Először a körteragut készítjük el. Egy serpenyőben világosra karamellizáljuk a cukrot. Beletesszük a meghámozott, felkockázott körtét, kis vizet öntünk rá, ízesítjük a fahéjjal és a vaníliás cukorral, beleszórjuk a keményítőt, és rövid ideig főzzük, de vigyázunk, hogy a gyümölcs ne főjön szét, maradjon ropogós.
A túrót habosra keverjük a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a mascarponéval, csillagcsöves habzsákba tesszük.
A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk. Sima csőrű habzsákba tesszük, és sütőpapíros tepsire kis halmokat nyomunk belőle. 170 fokos sütőben megsütjük.
Minden pohár aljára szórunk összetört kekszet, erre rányomjuk a krémet. Kanalazunk rá a kihűlt körteraguból. Végül mindegyikre teszünk pár darab sült habot, egy-egy habcsókot és egy-egy kis ág mentát.