Rákóczi túrós torta

Összemorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd összegyúrjuk a porcukorral, a tojássárgájával, a nagy csipet sütőporral és annyi tejföllel, hogy jól formázható legyen. Körülbelül fél centi vastag körlapot nyújtunk belőle, és belefektetjük egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljába. Villával megszurkáljuk, 180 fokra előmelegített sütőben félig megsütjük.

Amíg sül, összekeverjük az áttört túrót a búzadarával, a tojássárgájákkal, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Rákenjük a félig sült tésztára, visszatoljuk a sütőbe, és majdnem készre sütjük.

A fehérjékből a cukorral kemény, fényes habot verünk. Habzsákba rakjuk és berácsozzuk vele a torta tetejét. Visszatoljuk a sütőbe, levesszük a hőmérsékletet 160 fokra, és addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a hab is a tetején. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni.

A baracklekvárt megmelegítjük, habzsákba töltjük, és belenyomjuk a habrácsok közé (kanállal is csinálhatjuk). Tálalás előtt habot verünk a tejszínből, rányomjuk a tojáshab tetejére, megszórjuk összevágott pisztáciával.

Rákóczi túrós lepény

kaloria 280 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.