Körtés clafouti

A körtéket félbevágjuk, kicsumázzuk, majd 2,5 cm-es darabokra vágjuk. Elkeverjük a felaprított gyömbérrel
meg a pálinkával, azután lassú tűzön, időnként megkavarva puhára – de nem pépesre! – főzzük.
Közben kivajazunk egy 25 cm átmérőjű tortaformát vagy tűzálló tálat, és szétterítjük az alján a körtét a levével együtt. Robotgéppel összekeverjük a tojásokat a liszttel, a cukorral, a tejjel, a tejszínnel, a citromhéjjal, a fahéjjal, a vaníliával meg a sóval, majd hagyjuk állni 5 percig. A tésztát egyenletesen a körtére öntjük, azután a 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük (35-40 perc), amíg felpuffad és megszilárdul. Kivesszük a sütőből, megszórjuk egy kis porcukorral, és melegen tálaljuk.

kaloria 320 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink