Körtés csirkemájjal töltött pulykamell
A májat körülbelül centis kockákra összevágjuk, ugyanúgy
a körtét is. A pulykahúst felszeleteljük, vékonyra kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A finomra aprított vöröshagymát kevés zsiradékon
üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a májat, és félig megpirítjuk, épp csak annyira, hogy rózsaszínű maradjon a közepe. Beletesszük a körtekockákat meg a szárról lecsipkedett kakukkfűlevélkéket, azután az egészet összeforraljuk. Ezt a tölteléket rásimítjuk a hússzeletekre, majd megszórjuk reszelt sajttal – ez fogja össze a hozzávalókat. A hússzeleteket ezután összegöngyöljük, és megtűzzük hústűvel, hogy ne potyogjon ki a töltelék. A tekercseket a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk, és bő, forró olajban kisütjük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.