Forrás: Pásztor Tünde

Körtés káposztával bélelt kacsacomb

Körtés káposztával bélelt kacsacomb

A kacsacomboknak fellazítjuk a bőrét, azután megsózzuk és majoránnával bedörzsöljük őket. A hagymát szeletekre vágva megfuttatjuk a felforrósított zsiradékon. Rátesszük az átmosott savanyú káposztát, megsózzuk, kevés vizet öntünk alá, és lassú tűzön megpároljuk. Amikor a káposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a julienne-re – vékony csíkokra – vágott sárgarépát meg a narancshéjat, és belefacsarjuk a narancs levét is. Együtt pároljuk az egészet puhára, s csak az utolsó percekben adjuk hozzá a kimagozott, nagyobb cikkekre vágott körtét.
Az előkészített combok bőre alá betöltjük a tölteléket, majd kizsírozott tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk
alájuk, és a tepsit fóliával betakarjuk. 120-130 fokos sütőben körülbelül 1,5 óra alatt a húst puhára pároljuk.
Végül levesszük a fóliát, és 200 fokra emelve a sütő hőmérsékletét rápirítunk, hogy a kacsacomboknak ropogósra süljön a bőre.

kaloria 470 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.