Körtés túrókocka

Körtés túrókocka

A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk. A fél körték domború oldalát bevagdossuk, majd citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A vajat 7 dkg cukorral, csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egymás után beleütünk 4 tojást. Rászitáljuk a keményítővel, a sütőporral meg a kakaóval elkevert lisztet, belecsorgatjuk a tejet, és a tésztát simára dolgozzuk. Vajjal kikent tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk.
A megmaradt 4 tojást szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a maradék cukorral, a reszelt citromhéjjal, a tejszínnel és az áttört túróval. Hozzáadjuk a pudingport meg a mazsolát. A kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan a masszába vegyítjük, majd a túrós habot a kakaós tésztán egyenletesen elosztjuk, és kirakjuk a fél körtékkel. Előmelegített sütőben, 160 fokon 45-50 percig sütjük. A baracklekvárt felmelegítjük, szitán átpasszírozzuk, és megkenjük vele a körtéket. A süteményt langyosan vagy hidegen, kockákra vágva kínáljuk.

kaloria 380 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.