ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – KELESZTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 25 perc – Belekeverjük a cukrot a langyos vízbe, hozzáadjuk a szárított élesztőt, és megvárjuk, míg felfut. Hozzákeverjük a liszthez a sót, ráöntjük a felhabosodott élesztőt és az olívaolajat, jól összegyúrjuk. Körülbelül egy órán át kelni hagyjuk. Kelesztés után a kezünkkel ujjnyi vastagra nyújtjuk, és belefektetjük egy kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, addig felszeleteljük a körtét és a sajtot. Kiszedjük a sütőből a félig sült tésztát, a tetejét kirakjuk az előkészített körtével, sajttal, megszórjuk a magvakkal, és további 10 percre visszatesszük sülni. Ha kész, pár percig hagyjuk hűlni, de még melegen fogyasztjuk.
Hozzávalók
4 személyre