Körtés-csokis kalácspuding
Felszeleteljük, majd nagyobb kockákra vágjuk a kalácsot.
Sütőpapírt terítünk egy nagy tepsibe, kivajazzuk, rászórjuk
a kalácskockákat, és forró sütőben pár perc alatt
halványbarnára pirítjuk.
Közben felforraljuk a tejszínnel összekevert tejet. A csokoládét darabokra tördeljük. Ráöntjük a forró tejszínes tej egy részét, kevergetve felolvasztjuk benne a csokit. Habosra keverjük a tojásokat meg a tojások sárgáját a cukorral, majd több részletben összedolgozzuk a forró tejjel és a felolvasztott csokival. A maradék vajjal alaposan kikenünk egy sütőtálat. Beleszórjuk a megpirított kalácskockákat, ráöntjük a tojásos, csokis tejet. Meghámozzuk a körtét, csutkáját kivágjuk, húsát kockákra vágjuk, és elosztjuk a sütőedényben. 180 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Langyosan a legfinomabb.