Körtés-mazsolás kukoricatorta
A vizet a tejjel felforraljuk, belekeverjük a kukoricadarát
és a sót, sűrűn kevergetve megfőzzük. Mikor kicsit már
kihűlt, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a három tojást.
A körtéket meghámozzuk, elfelezzük, magházukat kiemeljük (kockázni is lehet). Citromos vízben pár percig
előfőzzük. A zsemlemorzsát összekeverjük a fahéjjal.
Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tortaformát, beleterítjük a kukoricás massza felét, megszórjuk a fahéjas
morzsa felével, rátesszük a körtéket, a tetejükre mehet a
fahéjas morzsa maradéka. Rásimítjuk a maradék tésztát.
A tetejét megszórjuk barna cukorral.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük, a sütési idő vége
felé megszórjuk a szeletelt mandulával, és készre sütjük.
Hígított, forró lekvárral tálaljuk.