Körtés-túrós galuska

Körtés-túrós galuska

A zsemléket apró kockákra vágjuk, azután a sütőben vagy száraz serpenyőben halványbarnára pirítjuk, hagyjuk kihűlni.
Összekeverjük a tojások sárgáját a puha vajjal és a vaníliás cukorral. A körtéket megmossuk, meghámozzuk,
apróra vágjuk, és belekeverjük a cukrosvajas keverékbe. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a lisztet, valamint az előre megpirított zsemlekockákat. Összekeverjük, és 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Ezután forrásban levő vízbe kiskanállal galuskákat szaggatunk a tésztából, és kifőzzük, mint a grízgaluskát. Szitalapáttal kiszedjük, lecsepegtetjük, és tányérokra osztjuk. Porcukros mákkal megszórjuk.

kaloria 420 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink