Kovács Kati lecsója

Lecsóreceptnél könnyen legyinthetnénk, hogy ugyan már, kezdő konyhás is összeüti bármikor. De a lecsóban éppen az a nehéz, hogy annyira egyszerű. A jó lecsóhoz hangulat kell, mondjuk egy árnyas lugas vagy egy baráti társaság. Nálunk mindkettő megvan.
Amikor minden hozzávaló elő van készítve, a kétféle, kockákra vágott szalonnát megpirítom, a kiolvadt zsíron pedig megdinsztelem a felszeletelt hagymát. Megszórom pirospaprikával, aztán jöhet rá a csíkokra vágott zöldpaprika meg a bogyiszlói paprika. Amikor a paprika félig megpuhult, következik a feldarabolt paradicsom, hogy jó sok levet engedjen. Megsózom, belekarikázom a kolbászt, és szépen, lassan főzöm, s közben figyelem, ahogy rotyogni kezd, egyre inkább lecsóformát öltve. A végén még tojást ütök rá, és díszítésképpen egy szelet sült szalonnát sem sajnálok róla.
És íme, lehet is enni.

kaloria 500 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink