Forrás: Pásztor Tünde

Kovászos uborkás rántott karaj

Nagyobb szeletekre vágjuk a karajt, és közepes vastagságúra kiverjük a húsdarabokat. Megsózzuk, kicsit félrerakjuk.

Kis felforrósított zsiradékra dobjuk a felkarikázott hagymaszárat vagy snidlinget, hozzáadjuk a felaprított kovászos uborkát, és egy-két perc múlva ráöntjük a felvert, megsózott tojást. Erős tűzön rezgősre sütjük (nem szabad nagyon kiszárítani).

Az előkészített szeletek egyik felére rakunk egy-egy nagy evőkanálnyi uborkás rántottát, majd rájuk hajtjuk a húsok másik felét.

Hagyományos módon bundázzuk, végül bő, forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

kaloria 550 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink