Krémes polenta vörösboros gombaraguval

Először a polentát készítjük el. A növényi tejet és az alaplevet (vizet) felforraljuk a sóval, majd folyamatos kevergetés mellett lassan beleszórjuk a kukoricadarát. Ezután közepes lángon további 10-15 percig forraljuk, közben kevergetjük. Mindaddig főzzük, amíg a polenta el nem éri a kívánt sűrűséget.

A raguhoz a gombát felszeleteljük és két evőkanálnyi felhevített olívaolajon egy nagy serpenyőben addig sütjük, amíg kissé meg nem pirul. Ha kisebb serpenyőt használunk, több részletben sütjük a gombát, hogy tényleg süljön, és ne főjön. Félretesszük.

Megtisztítjuk és apróra vágjuk a vöröshagymát, áttörjük a fokhagymát, a répát felkarikázzuk. A maradék olívaolajat felmelegítjük a serpenyőben és üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és további két percig sütjük. Ezután a répát is a hagymához adjuk és nagyjából 10 percig pirítjuk, amíg kis színt nem kap. Ekkor felöntjük a vörösborral, az alaplével, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a babérleveleket és a rozmaringot. 20-25 percig közepes lángon gyöngyöztetjük, amíg a lé fele el nem forr. Végül belekeverjük a gombát is a raguba, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Elzászi lepény gombával, karamellizált hagymával és őszibarackkal

 

kaloria 410 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.