A TÖLTELÉK
Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, kikenjük a vajjal. Megszórjuk a morzsával, sorban belerakjuk a magozott, felezett szilvát úgy, hogy a vágott fele nézzen felfelé. Meghintjük cukorral és fahéjjal.
A PISKÓTA
A töltelék után elkészítjük a piskótamasszát (kakaó nélkül). Kétharmadát ráöntjük a tepsibe bekészített szilvára. A maradékhoz hozzákeverjük a kakaót, rákanalazzuk, kicsit villával áthúzkodjuk, hogy cirmos mintát kapjunk a kétféle piskótából. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd egy nagy tálcára borítjuk – így most alul van a piskóta, és felül a szilva.
A KRÉM
A töltelék és a piskóta elkészítése után: Megfőzzük a pudingot a tejjel és a kristálycukorral. Ha kihűlt, összekeverjük a porcukorral kihabosított vajjal. Rákenjük a szilva tetejére.
A TETEJÉRE
Végül a tejszínt felmelegítjük, megolvasztjuk benne az apró darabokra tört csokit. Bevonjuk vele a süteményt. Pár órát hideg helyen pihentetjük, majd kockára vágva tálaljuk.