Krémsajtos tavaszi csirkeleves
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, vajon fehéredésig pirítjuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel. További fél percig
pirítjuk, majd felöntjük egy jó liter húslevessel vagy vízzel. Ha felforrt, hozzáadjuk 0az apró kockákra vágott sárgarépát, a zöldborsót és a lecsepegtetett kukoricát. Időnként megkeverve kis lángon főzzük, amíg minden megpuhul. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Ha minden puha, belekeverjük a két tömlő krémsajtot, megszórjuk petrezselyemmel és metélőhagymával.
Galuska
A galuskához kis lyukú reszelőn lereszeljük a füstölt sajtot, hozzáadjuk a felvert tojást és annyi lisztet, amennyitől könnyű galuska állaga lesz. Kis kanállal szaggatjuk az enyhe forrásban lévő levesbe, és még pár percig forraljuk,
hogy a galuska is megpuhuljon. Sózni csak a legvégén szabad, mert a sajtok is sósak.