Krumplilaska batyuba gyömöszölt káposztás csirke
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és forrón áttörjük. Amikor langyosra hűlt, beledolgozunk
annyi lisztet, amennyit felvesz. A burgonyás tésztát megsózzuk, összegyúrjuk, és henger alakúra formázzuk. Négy egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kis palacsintaformákat nyújtunk belőle. A lepénykéket vékonyan kiolajozott palacsintasütőben egyenként kisütjük.
A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Beletesszük a lereszelt, megsózott és kinyomkodott káposztát. Megborsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a darált csirkehúst meg a zúzott fokhagymát, és az egészet készre pároljuk. A húsos tölteléket apróra vágott snidlinggel megszórjuk, és a krumplilaskákba töltjük. Kis batyukat formázunk, és egy-egy snidlingmasnival megkötözzük, hogy ne nyíljanak szét.