Krumplileve-leves
Ezt az egyszerű, ám annál finomabb levest akkor készítjük,
amikor burgonyát főzünk gombócnak vagy köretnek.
Félretesszük a krumpli főzőlevét, és kimentünk a fazékból
4 szem burgonyát. Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát meg a pirospaprikát, és felengedjük a krumpli főzőlevével. Bő 10 percig lassú tűzön főzzük, azután leszűrjük, hogy a hagymakockáktól megszabaduljunk.
Beletesszük a tarhonyát, sóval, őrölt borssal ízesítjük, és
addig főzzük, amíg a tészta megpuhul. Ekkor hozzáadjuk
a kockákra vágott főtt burgonyát, és az egészet összeforraljuk. Apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórva, forrón tálaljuk.