Krumplileves kétszer tálalva

Krumplileves kétszer tálalva

Hideg vízben feltesszük főni a kockára vágott füstölt sonkát úgy, hogy a bőrét egyben levágjuk, és azt is megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, de a levét egy másik edényben felfogjuk. A sonkát hagyjuk lecsepegni. A főzővizét a tűzhelyre helyezzük, teszünk bele sárgarépát, fehérrépát, zellert kis szeletekre vágva, meg a kockára vágott krumplit, valamint visszadobjuk a bőrét is. Sózni nem kell, mert sós a lé, viszont egy kis bors mehet bele. Amikor a zöldségek megfőttek, olajon hagymát dinsztelünk, megszórjuk egy kis liszttel, pirospaprikával, felöntjük hideg vízzel, és berántjuk a krumplilevest. A levesünk ezzel készen van.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, amire rátesszük a megfőtt, kockára vágott füstölt sonkát. Megpirítjuk (vigyázni kell, mert fröcsköl!), majd a felvert, sózott tojásokat is hozzáadjuk és megsütjük. Végül a tésztát kifőzzük, és összekeverjük a sonkás tojással.

kaloria 820 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.