Krumplis csiga

Krumplis csiga

A krumplit meghámozzuk, és felteszszük darabosan, kevés sóval főni. Melegen áttörjük, hozzáadjuk a két
tojást, a zsírt, kevés sót és annyi lisztet, hogy könnyű tésztát gyúrhassunk. A gyúrótáblát erősen meglisztezzük, a tésztát elnyújtjuk. Az elkészített tölteléket rásimítjuk. Felsodorjuk úgy, mint a bejglit szoktuk. A felsodrásnál és a két végén a széleket tojásfehérjével megkenjük, hogy jól összetapadjon. Ezután a tésztát egy konyhakendőre
tesszük, és a szemben levő sarkait összecsomózzuk. Fakanalat csúsztatunk a csomók alá, és a csomagot lobogó, forró vízbe lógatva, a fakanalat a fazék szélére támasztva főzzük kb. 20 percig. Ha a tészta megfőtt, a fakanálnál fogva kiemeljük a vízből, alaposan lecsurgatjuk.
Ezután ujjnyi széles szeletekre vágva, forrón tálra rakjuk, és vajban vagy zsírban pirított zsemlemorzsával meghintve adjuk asztalra.

Töltelék

A hozzávalókat felkockázzuk és összekeverjük.

kaloria 430 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink