Krumplis lángos

Krumplis lángos

Az élesztőt a langyos tejben egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk. Összedolgozzuk a liszttel, fél deci olajjal, a tojással meg annyi langyos vízzel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Alaposan megdagasztjuk, és legalább egy órát kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A burgonyát
meghámozzuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben
megfőzzük, és krumplinyomón áttörjük. 5 dkg zsíron
megdinsztelünk egy nagy fej apróra vágott vöröshagymát.
Hozzákeverjük a krumplit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,
és langyosra hűtjük.
Amikor a tészta megkelt, két részre osztjuk. Lisztezett
deszkán kinyújtuk, egyik felét egy 25 x 35 cm-es kizsírozott tepsi aljára fektetjük. Rákenjük a tölteléket, majd betakarjuk a másik tésztalappal. A tetejét villával kicsit megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, közepes fokozaton megsütjük. Amikor elkészült, megkenjük zsírral, vagy fokhagymás olajjal. Melegen tálaljuk, tejfölt kínálhatunk hozzá.

kaloria 490 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.