Krumplis-sonkás lángos
Fél dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot meg a szétmorzsolt élesztőt, azután letakarva langyos helyen
kelni hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, és még forrón áttörjük. Összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, a sóval és a felfutott élesztővel. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, végül beledolgozzuk a megdarált sonkát is. A tésztából cipót formálunk, beletesszük egy liszttel meghintett tálba. A tetejét is belisztezzük, végül konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és féltenyérnyi darabokat szaggatunk belőle.
Kézzel kihúzogatjuk, és a deszkán további 15 percig hagyjuk pihenni. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Tejföllel és reszelt sajttal meghintve kínáljuk.