Csíkokra vágjuk a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, kevés zsiradékon megsütjük. Kiszedjük, melegen tartjuk.
A húsos serpenyőbe rakunk még egy pici zsiradékot, rádobjuk a szintén csíkokra vágott padlizsánt és cukkinit, egy-két perc múlva a felcsíkozott angol zellert, sárgarépát, majd ismét pár perc múlva a felaprított pórét. Addig pároljuk csak, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak.
Végül hozzákeverjük a finomra vágott petrezselyem zöldjét és az elmorzsolt bazsalikomot is, valamint a megsült csirkemellet.
A reszelő nagyobbik rombuszos oldalán lereszeljük a meghámozott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, kis langyos vizet adunk hozzá, hozzákeverjük a lisztet. Egy serpenyőben egy-két evőkanálnyi olajat hevítünk, belerakjuk kanállal vékonyra elnyomkodva a krumplis tészta negyedét, és erős tűzön mindkét oldalát megsütjük. Ezt ismételjük még háromszor.
A tócsnikat összehajtjuk, és beletöltjük a csirkés tölteléket, azonnal tálaljuk. Fűszeres tejfölt adunk mellé.