Krumplitorta

Krumplitorta

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk, és burgonyanyomóval még forrón áttörjük. Összekeverjük a liszttel, majd 15
percre félretesszük.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel
külön-külön jól kikeverjük. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a burgonyát, a reszelt citromhéjat és a mandulaaromát. Hozzáadjuk a fenyőmagot és az előzetesen beáztatott mazsolát is.
Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét, végül azt is hozzákeverjük, óvatosan, hogy ne törjön
össze. A tésztát kivajazott 24 cm-es formába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig, tűpróbáig
sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni, majd rácsra borítjuk. Porcukorral meghintve kínáljuk.

kaloria 280 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink