Forrás: Receptposta

Kukoricapelyhes bundában sült sertéskaraj pikáns meggyszósszal

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 óra – PÁCOLÁS: 1 éjszaka – 1 adag: 780 kcal – ? 1 kg burgonya
? 1 kg friss vagy fagyasztott meggy
(vagy ugyanennyi befőtt)
? 2-3 evőkanál cukor
? fahéj ? szegfűszeg
? 1 csomag vaníliás pudingpor
? 2 dl tejszín ? só ? bors
A felszeletelt karajt előző nap kissé kiverjük, majd bekenjük mustárral az egyik oldalát, ráhelyezzük a többit, amelyeket szintén megkenünk, lefedjük fóliával, és bepácolva a hűtőbe tesszük. A krumplit héjastul megfőzzük, meghámozzuk, teljesen kihűtjük. Másnap a szeleteket sózzuk, borsozzuk (a mustár maradhat rajta, nem kell letörölni), majd a következő módon panírozzuk: lisztbe, tojásba, majd kukoricapehellyel elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő zsírban sütjük, az első oldalát fedő alatt. A burgonyát cikkekre vágjuk, és forró zsírban pirosra pirítjuk. A meggyszószhoz a kifejtett meggyet a levével együtt, némi víz hozzáadásával megpároljuk cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és egy csipet sóval. Nem szabad túlfőzni. A pudingot kikeverjük a tejszínnel, hőkiegyenlítéssel a meggyhez adjuk, kiforraljuk. Frissen tálaljuk, mert bebőrösödik.

kaloria 780 CAL
ido 540 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink