Töltelék
A vajon megpároljuk a hagymát meg az áttört fokhagymát. Belekeverjük a lisztet, és felöntjük a tejjel. A mártást közepes lángon krémesre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval és pirospaprikával fűszerezzük. Belekeverjük a kukoricát, hagyjuk kihűlni, majd beleforgatjuk a sajtot.
Tészta
A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a margarint és a sót. Annyi forró vízzel (kb. 1,5 dl), hogy selymes tésztává álljon össze, a robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk a hozzávalókat. A tésztát cipóvá formázzuk, és fóliába csomagolva 20 percig hűtőszekrénybe rakjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd 12 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. A lapok egyik felére
kevés tölteléket halmozunk, ráhajtjuk a tészta másik felét,
majd rányomkodjuk a szélét. A batyukat sütőpapírral bélelt
tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgájával, és a 180 fokra
előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.