Kukoricás csirkecomb zöldborsós tésztával

A kukoricadarát átdaráljuk kávédarálóval, hozzákeverjük a szükség szerint apróra tört magokat, fűszerezzük durvára tört színes borssal. Az előkészített csirkecombokat besózzuk.

A szokásos módon panírozzuk, csak morzsa helyett a fűszeres, magos kukoricadarába mártjuk.

Bő olajat forrósítunk egy serpenyőben. Amikor már jó forró, beletesszük a bundába bújtatott combokat, ráteszünk egy fedőt, és a húsok egyik oldalát szép pirosra sütjük.

Utána levesszük a fedőt, megforgatjuk a combokat, és a másik oldalukat is megsütjük, immár fedő nélkül.

A vajon megfuttatjuk a borsót, majd meghintjük a finomra vágott petrezselyem zöldjével. Ehhez hozzáforgatjuk a kifőtt tésztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Tejfölös felesborsó-leves

kaloria 900 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

8 csirke alsócomb

30 dkg kukoricadara

10-15 dkg magkeverék (napraforgó, szezámmag, tökmag, lenmag, köménymag, stb.)

színes bors

liszt és tojás a panírozáshoz

1 csokor petrezselyem zöldje

5 dkg vaj

20 dkg zöldborsó

30 dkg száraz tészta

olaj a sütéshez

Ajánlataink